1. שמור/י על חשאיות – אם החלטתם להתגרש אך טרם הגשתם תביעות כנגד בן/בת הזוג, השתדלו לשמור על חשאיות והימנעו מלספר לחברים מהם הצעדים שברצונכם לנקוט.
 
אינכם יודעים מי עומד מולכם, ואף פעם לא תדעו מי מחבריכם שומר אמונים לכם ומי לבן/בת הזוג. שמרו לעצמכם את המידע באשר לצעדים המשפטיים בהם בכוונתכם לנקוט כדי להשיג יתרון אסטרטגי בהליך הגירושין לרבות על-ידי אפקט ההפתעה.
 
 
2. תכנון אסטרטגיה ובירור זכויותיכם – בשלב הראשוני רצוי לפנות לעו"ד המתמחה בגירושין לשם בירור היקף זכויותיכם וכן לצורך גיבוש אסטרטגיה שתשרת את האינטרסים שלכם. גיבוש האסטרטגיה בראשית הדרך תשפיע באופן ישיר על סיכויי ההצלחה בניהול הליך הגירושין. בשלב זה אתם אפופים ברגשות רבים כגון ייאוש ויצר נקמה, ורגשות אלו עלולים לשלוט בכם ולהשפיע על צעדיכם ובכך לגרום דווקא לצד השני להשיג יתרון אסטרטגי בהליך הגירושין.
 
3. אל תשמעו לעצות של מכרים וחברים – לכל אחד מאיתנו יש חברים, שכנים וקרובי משפחה שעברו הליך גירושין, והם ייטו לעוץ לכם עצות בהתאם לניסיונם האישי. ברור שכל אלו ירצו בטובתכם, אבל עצותיהם עלולות להסב לכם נזק מפני שלכל הליך גירושין הנסיבות הייחודיות לו, וכל הליך גירושין שונה ממשנהו.
 
4. איסוף מידע קריטי וחשוב – איסוף ראיות הינו שלב קריטי בהליך הגירושין. חשוב לאסוף מסמכים בנוגע להכנסות בן/בת הזוג, לנכסים, רכוש, ביטוחים, חשבונות בנק וכיוצ"ב.
 
דעו לכם, כי כאשר בן/בת הזוג יבינו שברצונכם להתגרש הם עלולים להעלים לפתע מסמכים חיוניים. בהיעדר ראיות מסוג זה תתקשו להוכיח את צדקתכם בבית המשפט.
 
5. איסוף ראיות נוספות – אם, למשל, אתם חושדים שבן/בת הזוג בוגד/ת בך, נסו להקליט אותו/ה מודה בבגידה. הקלטה מסוג זה תצליחו להקליט רק לפני שבן/בת הזוג יודעים על כוונתכם להתגרש.
 
שימו לב – אין להקליט בשום פנים ואופן שיחות שאינכם צד להן. הקלטת שיחה שאינכם צד לה אסורה על-פי חוק האזנות סתר, והיא עלולה לסבך אתכם בפלילים.
 
6. היזהרו בעצמכם מפני הקלטות – קחו בחשבון את האפשרות שגם בן/בת הזוג עלולים להקליט אתכם. הימנעו מלחשוף בטלפון את כוונותיכם בעניין הגירושין.
 
7. אם אתם חוששים כי בן/בת הזוג עומד/ת להגיש כנגדך תביעה – עשו כל מאמץ להקדים אותו/ה – קיים "מירוץ סמכויות" בין בית הדין הרבני ובין בית המשפט לענייני משפחה, ולכל אחת מהערכאות המשפטיות הללו סמכות משפטית מקבילה לדון בענייני משמורת הקטינים, הסדרי הראייה, הרכוש ומזונות אישה (בעניין מזונות קטינים ניתן לדון בבית הדין הרבני רק בהסכמת שני הצדדים).
 
הן בית הדין הרבני והן בית המשפט לענייני משפחה פועלים בהתאם לדין הישראלי, ואולם למרות זאת, קיימים ביניהם הבדלים משמעותיים בתפיסת מערכת הנישואין, דבר המשפיע על תוצאות ההליך המתנהל לפניהן.
 
בן/בת זוג שהזדרז והגיש ראשון תביעה לערכאה המשפטית יוכל לקנות לעצמו יתרון אסטרטגי בהיבט המשפטי ואף בהיבט הפסיכולוגי.
 
 
8. האם זה נכון שלבעל עדיף לפנות לבית הדין הרבני ולאישה כדאי להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה? לא תמיד! – ישנם מקרים בהם יהיה עדיף לבעל להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה, וישנם מקרים בהם יהיה עדיף לאישה להגיש תביעה לבית הדין הרבני. יש לבחון כל מקרה לגופו.
 
בחירת הערכאה הנכונה היא חלק מגיבוש אסטרטגיית גירושין, והיא דורשת מיומנות וידע משפטי רחב היקף. שגיאה בבחירת הערכאה המשפטית עלולה להסב נזק רב.
 
9. מומלץ לערוך צוואה – גם אם החלטתם להתגרש, הרי שבמקרה של חלילה פטירה יירש/תירש בן/בת הזוג שלכם מחצית מרכושכם. כדי להימנע מכך תוכלו לערוך צוואה בה תקבעו מי יירש את רכושכם.

יש לאחוז המכשיר במצב ניצב 

טיפים למתגרשים

מתגרש/ת? יש לך על מי לסמוך !

פנינה יואלי

השקפות עולם כמפתח לריפוי עצמי, משמעות ושמחה.

054-4958367

מבט מודרך לחיים